Flitig måndag

Lite för trött just nu för att orka blogga mer än för att säga att jag har rätt fullt upp. Helgen svischade förbi och jag tog mest igen förlorad sömn och energi. Men det behöver man ibland - bara läsa böcker, gå promenader och stanna upp lite innan det är dags att kasta sig rätt in i den stressiga vardagen igen.

Den här måndagen har varit rätt rolig. Föreläsning på förmiddagen av en forskare i etnologi. Hon berättade om metoder att ta till sig vad människor har att berätta och om hur man kan bära sig åt för att närma sig uppgiften att skildra sin samtid. Hon hade bl.a. skrivit avhandlingar om Göteborgskravallerna och om tv-såpornas roll i våra liv.

Eftermiddagen ägnades åt filmhistoria, med fokus på David Lynch. Vi har sett exempel på hans verk med klipp från olika filmer som Eraserhead och Mulholland Drive, och några intervjuklipp. Nu har vi en gruppuppgift att skriva essäer där vi ska jämföra Lynch's Twin Peaks med Lars von Triers Riket.

Sen hade vi en deadline idag för att lämna in en annan gruppuppgift, som jag satt på eftermiddagen/kvällen och sammanställde. En förteckning över vilka produktionsbolag som gör saker för svensk tv, med beskrivningar och kontaktinformation. Ett riktigt pillergöra med alla små detaljer!

Så. Det var min måndag. Förutom att jag nu ska se ett avsnitt av Grey's Anatomy innan jag somnar. Teet står på spisen och någon kaka kan jag nog hitta någonstans. ;)

Kommentarer
Postat av: Dan

Aah, det var flitigt av dig. Jag har också sett Eraserhead faktiskt. Jag blev inte riktigt frisk av den filmen, plötsligt fick jag också en illamående känsla av den. Hehe helt sjuk film. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback