Halsduksmiss & Tusenbröder

I morse när jag var på väg in i skolan såg jag att två klasskompisar gick några meter framför mig. Så jag tänkte att jag skulle smyga upp bakom dem... men precis när jag hunnit ikapp dem upptäckte jag att min halsduk fastnat i ett cykelstyre..! Hahaha! Så samtidigt som jag brottades med halsduken/cykeln vände sig mina klasskompisar om. Självklart fick jag då en skrattattack också... Väldigt rolig start på dagen! (Basil Fawlty har fått konkurrens.)

Annars blev det en rätt kort skoldag - vi fick sluta redan vid lunch. Förmiddagen ägnade vi åt att analysera första avsnittet av svenska tv-serien Tusenbröder, som vi såg i tisdags. Jag tycker serien verkar vara riktigt bra, så när jag samma eftermiddag gick genom Åhlens impulsköpte jag både första och andra säsongen. Åhlens har multimedia-rea nu, så jag fick båda säsongerna för bara 198 kr.

Nu har jag precis kikat i reakatalogen och känner mig lockad att göra några fler inköp... Lasermannen för 139 kr, Riket I och II för 198 kr och så lite musik... Lalehs album för 99 kr. Fast Riket kan jag å andra sidan låna av en klasskompis. Jag får väl se vad min plånbok säger...

Muffinsmiss

Jag lyckades göra bort mig lite igår, när jag var på ett café i stan. Jag beställde kaffe och en muffins, men när expediten sträckte sig efter ett konstigt bakverk råkade jag utbrista:
"Öh... är det där en muffins?!"
Sen insåg jag vad jag själv sagt, samtidigt som jag bestämt mig för att jag inte ville ha en muffins som såg ut som Eiffeltornet (allvarligt, den var hög och långsmal). Så jag började skratta... men tjejen bakom disken skrattade inte... Så jag försökte samla mig, och mellan skratten fick jag fram att jag ville ha en godbit istället. Haha, jag vet inte om jag vågar mig tillbaka dit, tjejen såg verkligen förolämpad ut när jag skrattade åt muffinsen... det kanske var hon själv som bakat dem. ;o)

Te, kaffe, te, kaffe...

47841-20

Jag har alltid varit en flitig drickare av både te och kaffe. Jag minns den dag då jag lärde mig hur man gör te - att det var så enkelt som att bara sätta lite vatten i en kastrull, låta det koka och sen doppa lite med en tepåse..! Den kvällen gjorde jag mig sju tekoppar. Och ett halv paket Tom & Jerry-kex gick dessutom åt.

När vi barnbarn hälsade på vår farmor - som lägligt nog bodde granne med oss, så det blev rätt många besök - fick vi ofta smaka lite kaffe. Mina syskon verkade mest tycka om att man då fick ta några sockerbitar att doppa i den svarta sörjan, men jag... Ja, jag gillade den svarta sörjan! Men det dröjde ändå tills jag var ungefär 12-13 år innan jag började komma på regelbundna kaffebesök hos farmor Kaija. Och den förkärleken för fika sitter fortfarande i. Det är något alldeles särskilt med en kopp kaffe eller te med dopp.

Det är spännande att prova olika te- och kaffesorter. Senast jag var utomlands, när jag besökte min syster som då pluggade i Frankrike, köpte jag tre olika kaffesorter att ta med hem. Jag ska börja göra det till tradition att köpa hem te och kaffe när jag är ute i världen... det sätter lite extra sting på smaken när man får prova något nytt.

Jag har länge tänkt att jag klarar mig utan ett vattenkokare, men nu känner jag mig lockad att köpa en. Jag glömmer jämt mina kastruller på spisen och det vore ju praktiskt med en behållare som håller vattnet varmt. Och den här som är på bild, från Teknikmagasinet, ser ju riktigt snygg och rolig ut också... Får se om jag får några kronor över den här månaden, då blir det nog en sån här. Då kunde jag ha kannan inom räckhåll när jag sitter och skriver också. Ja, ju mer jag tänker på saken, desto mer verkar det vara ett bra köp... (Lustigt det där, hur man lyckas övertyga sig själv att köpa saker!)

Jag är en Berner sennen!

Blev tipsad om ett roligt test som finns på SVT:s hemsida. Vilken hund är du?

Själv är jag tydligen en Berner sennen: "Berner sennen är en stor lugn hund med jämt och lugnt temperament. Men den är också mycket ivrig och leklysten. Berner Sennen är en självsäker, orädd, uppmärksam och godmodig hund. Den är sugen på att lära sig nya saker och mycket vänlig. De är vaktiga men samtidigt hängivna folk den känner. Självsäker och vänlig inför främmande. Älskar att vara ute sommar som vinter."

47841-19

En beskrivning som stämmer någorlunda bra in på mig... har blivit kallad "lugn" många gånger, men samtidigt är jag väldigt "ivrig och leklysten", haha...
Nu vet jag åtminstone vilken sorts hund jag ska skaffa någon gång i framtiden! :)


Oväntat besök...

Det är härligt hur saker ofta löser sig till det bästa. Jag är tillbaka i Umeå nu, men tänkte att jag skulle klara mig på det jag har i frysen tills jag kan gå och handla i morgon. Men när jag gjort mig kaffe stod jag och funderade på om jag inte hade något att fika till det... nej, det hade jag inte.

Då ringer det på dörren.

Jag öppnar och till min förvåning står där två små flickor med en muffinskorg! En påse med fem chokladmuffins för 15 kr, det var rena drömmen! Varma var de också, alldeles nybakade. Flickorna var jättesöta och skrattade mycket - de tyckte nog det var roligt att jag blev så glad att se dem... och jag hoppas de kommer igen, för jag har aldrig ätit så goda muffins!


Prinsessor

47841-18


Har precis ägnat några timmar åt att installera en scanner och lära mig hur den fungerar. Så nu måste jag bara lägga ut någon bild innan jag ska sova... Det här är min storasyster Jenny och jag, någon gång i mitten av 80-talet. Vilka söta små prinsessor!!


Sömniga missar

47841-17  
Klicka för att se söt-Lippy och Bella-bus.


Mina föräldrars kattungar, Lipton och Bella, blir större och om möjligt gosigare och gosigare. Det där guldsnöret som Bella sover med busar hon med hela tiden. Lipton har klurat ut hur kattluckan som de vuxna katterna använder fungerar, så nu har han börjat smita ut i snön. De är så smarta och söta! :)


Det går inte bakåt

Mitt skrivande på tv-serien går framåt (bara för att klargöra att det inte går bakåt). Har pratat med några klasskamrater som har gjort ungefär lika mycket, så då känns det okej att man själv inte har något färdigt manus ännu. Den 17 april har vi deadline för att lämna in ett manus för det första avsnittet (s.k. pilotavsnitt) och dessutom treatments (3-4 sidor) som beskriver de resterande avsnitten. Min serie är på fyra avsnitt, så det blir ungefär 50 sidor manus och 10-12 sidor treatments. Men för att prestera det måste jag först göra en hel del förarbete i form av mer omfattande karaktärsbeskrivningar, outlines (handlingen i punktform), osv. Jag ska brainstorma lite i morgon för att spinna vidare på några bikaraktärers historier.

I söndags hade jag en deadline för att lämna in den slutgiltiga skriftliga pitchen (presentationen) av min serie. Den blev två sidor lång och var riktigt rolig att skriva. Jag hade hunnit få en del respons på den första versionen jag skrev, så nu kunde jag förtydliga och förbättra. Förhoppningsvis lyckades jag förmedla något av den entusiasm jag känner för den här historien. Jag tvekade lite inför att använda vissa formuleringar, eftersom jag inte vet exakt vilka som ska läsa den... Den rad jag framför allt skrattade åt varje gång jag läste igenom texten var: "Är Hamlet mer än en snygg bitch?" Haha, ja, en av mina karaktärer heter Hamlet. Ingen symbolisk Shakespeare-koppling, ibland har jag bara en förkärlek för andras unika karaktärsnamn... (Jag kan avslöja att ett av mina "namn mina barn ska få" är Pinocchio). Hur som helst, den meningen sticker ju ut lite men jag hoppas att det uppfattas som något positivt av våra omdömare - som utifrån dessa presentationer ska välja vems manus de vill läsa. Sedan kommer de till oss i maj för att lyssna och kommentera när vi pitchar muntligt. *spännande*


Tre små apor...

47841-15


Jag hälsade på min kära syster häromdagen och hon hade en liten present till mig. Hon hade köpt den här prydnaden med tre små apor, eftersom jag "samlar på såna". Haha, jag har en uppsättning av tre katter i trä med samma buddhistiska tema - "Hear no evil, see no evil, speak no evil". Men varje gång vi ser den sortens prydnader i affärer brukar min syster påpeka att jag ju "samlar på såna". Nu när jag har både katter och apor antar jag att det är en samling.

Ska lägga ut en bild av träkatterna också när jag kommit hem till dem. ;)

Tv-kvällar

Det är märkligt hur man anpassar sina tv-vanor efter omgivningen. Jag följer mina tv-serier som vanligt, men nu när jag är hemma hos mina föräldrar märker jag att jag dessutom ser många folkliga nöjesprogram med dem. Melodifestivalen (som kan vara en riktig plåga - Björn Kjellmans bidrag hade kunnat vara ett inslag på Kanal 5:s 100 Höjdare); Floorfiller (dans och tävlingar och ungdomar som bor tillsammans i en lägenhet  - mycket lätt att fastna efter några avsnitt!); Let's Dance (som tack och lov avslutades förra veckan - och det var bra att Måns vann...); och rentav Bingolotto... men programledaren där nu, Rickard Olsson, är grymt underhållande.

Det ska bli skönt att komma tillbaka till min egen vardag i Umeå där tv:n bara slås på för serier som One Tree Hill, Prison Break, Gilmore Girls, Malmvägen och Veronica Mars. Och i kväll håller jag mig från tv:n för att... spendera min tid framför datorn istället. ;)

Uppdatering

Jag har fått en uppmaning från min syster om att jag borde börja blogga igen. Och det har hon alldeles rätt i... men såhär blir det när jag har mina skolveckor. Efter fem veckors självstudier återvände jag och min klass till skolan i två veckor. Och då fanns knappt tid till att äta och sova, så mycket har vi haft att göra. Grupparbeten om svenska produktionsbolag och tv-historia, deadlines för att lämna in skriftliga presentationer av våra tv-serier, en hel dag då vi muntligt pitchade dem, filmhistoria, ännu mer grupparbeten i form av s.k. forumspel om hur man kan skildra samhället i film/tv, föredrag om tv-serie-strukturer... osv. osv. Det hände rentav att jag kom hem från skolan, satte mig vid datorn och gjorde läxor till midnatt, åt middag först då och sen sov tills det var dags att bege sig till skolan igen nästa morgon... Men det är sånt man klarar av att göra för att det är roligt! ;)

Nu har vi hur som helst självstudier igen i två veckor, så nu har jag tid att blogga. Är hemma hos föräldrarna och busar med kattungarna den närmaste veckan. Plus att jag hjälper till att tömma huset vi växte upp i, eftersom en ny familj ska flytta in där (!). Och så försöker jag ta mig tid att skriva på pilotavsnittet till min tv-serie också.