Grattis Jenny & Klas!

Min storasyster har blivit kaptensfru! Och jag har fått en svåger!
Bröllopet hölls i lördags, den 28 juli -07, och var helt fantastiskt.
En underbar dag för alla och speciellt för Jenny och Klas.

Vigseln hölls i naturreservatet Storforsen och sen bar det av till Boden och mässen på I 19 för bröllopsfest.

image100

image102

image101

image103

Dokumentära fotsteg

Här är några bilder från min korta dokumentärfilm.
Jag har haft en helt fantastisk utflykt idag!
Kortfilmen handlar om att besöka övergivna platser, som jag skildrar med detta gamla sanatorium.

image93

image94

image95

image96

image97

image98

image99

Sommarfilmdagar

Idag ska jag bege mig ut i den norrländska skogen, till ett litet samhälle där jag ska filma min kortdokumentär. Några av stillbilderna kan jag lägga ut i bloggen sen också. Det är vackert sommarväder idag, blå himmel, sol och glittrande grönska, precis som jag vill ha det när jag ska filma.

Jag måste köpa mig ett eget kamerastativ, men än så länge klarar jag mig med min pappas gamla som vi hittade när vi städade ett av garagen i helgen. Kul att kunna ta stadiga bilder och leka med olika vinklar.

Det ska bli roligt att filma min systers bröllop på lördag också. Måste bara delegera filmandet till någon under själva vigseln, när jag ska vara där framme och vara tärnig.


Potter & Blandat

Mindre än tre veckor tills den sjunde och sista Harry Potter-boken släpps. Jag är mitt uppe i omläsningen av hela bokserien. Men jag väntar med femte boken tills efter jag sett den nya filmen nästa fredag. Man vill inte sitta i biosalongen och jämföra med boken. Å andra sidan tyckte jag inte om den femte boken (eller sjätte) så mycket, så jag har alla förhoppningar om att filmerna bara kan bli bättre än så. Oj, en JK Rowling-diss, det var inte meningen. Så mycket. Hon kan skriva fantastiskt bra, men tyvärr inte alltid. Och när hon bara skriver på samma serie får man lite blandade känslor om vad man egentligen tycker om den eftersom den varierar så i kvalitet. Jag ser fram emot att läsa vad hon skriver efter Harry Potter. Något helt nytt, som inte blivit filmatiserat samtidigt som hon skriver... man får en känsla av att det är det som påverkat de senare HP-böckerna till en viss grad.

Själv skriver jag på lite av varje nu. Har fått en ny idé till en långfilm som jag verkligen känner är något. Så den tänkte jag sätta mig i morgon och skriva ett synopsis för. Gräset längs med älven ser trevligt ut. Jag ska hur som helst in till stan för att träffa en av mina sommarkurskamrater, Ida, och lämna över lite teknisk utrustning. Alla gör vi varsin 10 min dokumentärfilm som ska vara färdig i mitten av augusti. Ida har rentav skrivit en essä om sin dokumentär, som finns att läsa
här. Min egen lilla dokumentär handlar också om det förgångna, fast mer en plats än någon speciell person. Mer om det när den är färdig och jag faktiskt vet att det blev som jag tänkt mig. ;-)

Nu är det mindre än en månad tills min syster Jenny gifter sig med sin Klas. Jag tror på solsken. Trevligt tillfälle för släkt och vänner att träffas! Jag kommer dessutom få tillfälle att prata franska, eftersom Jennys vänner från Puerto Rico, Rumänien och Belgien kommer till Boden för bröllopet. Det ska framför allt bli roligt att träffa hennes åttaårige gudson.

Ah, jag tycker det är rätt härligt med juli. Hoppas ni har det lika bra i sommarvärmen!