Vinterabstinens

47841-55

47841-56


Glömde min kamera i Boden senast jag var där, så jag har inga nya bilder att lägga ut. Men här är  i alla fall några vinterbilder från tidigare i år (mars), tagna hemma i Bredåker. Det lär inte se ut så nu - efter vad jag har hört så har snön mer eller mindre regnat bort där också. Men jag håller tummarna för att det är snögubbeväder när jag kommer hem om sisådär tre veckor!

Jag har haft fullt upp med roliga saker de senaste dagarna. Fyllde år i måndags (the big 24), så då bjöd jag hem Marielle, Magnus och Sofia på tårta. Och de stannade kvar länge och spelade spel, så det blev en jätterolig dag. Värsta språket och Buffybrädspelet spelade vi... och blåste såpbubblor. *s* Sen köpte jag och Sofia pizza och hade ett litet Roswell/Supernatural-maraton på kvällen.

Igår var jag på stan en sväng. Fikade på Wayne's med Sofia, och fick en del skrivande gjort. Och jag blev inspirerad av hennes pennor och var tvungen att gå och köpa likadana... och ett par nya skrivblock. Invigde dem sent igår kväll och nu får de strax följa med in till stan... vi ska sitta och fika/skriva/pyssla på ungdomsgården. Jag ska bara ta och läsa igenom några dokument Marielle skickat till mig först, om hennes filmprojekt. Det är alltid kul när man kan bolla idéer med varandra. Och fika. ;-)

Skyltsöndag

Satte mig på en buss in till stan för att träffa Lena, en kompis från Boden som också emigrerat till Umeå. Men Skyltsöndag här visade sig inte alls vara lika bra som därhemma. Jag är van vid snöiga gator, eldar som brinner överallt, ett överflöd av tomtar och en liten vintermarknad. Samma docktomtar som varje år sätts fram i skyltfönstren och ligger och snarkar högt eller står och sågar ved. Bodensarna vet att man kan spela på chokladhjulet i Folkets Hus och att i Stadshuset finns det glögg, pepparkakor och fiskdamm. Fast det är klart att det är barndomens Skyltsöndag jag beskriver då - allt är inte lika magiskt idag.

Jag och Lena satt länge inne på Wayne's, fikade kaffe och morotskaka med lime/vaniljkräm. Dämpad belysning och tända ljus gjorde det riktigt mysigt. Sen gick vi och lyssnade på en kör som sjöng jullåtar mitt i centrum. Inte en snöflinga någonstans, människor som stressade förbi, och ljudet skar sig i högtalarna när kören försökte göra sig hörd. Lena fick ett sms från någon som efter en lång, mystisk uppbyggnad avslöjade att tomten inte finns på riktigt. Det kändes som en passande kommentar till hela Skyltsöndag-upplevelsen.

Nej, man får nog göra sina egna julförberedelser istället. Nu ska jag gräva fram julsaker ur kartonger, hänga glitter från taket, sätta fram ljuslyktor och min elektriska, färgskiftande tomte. Go X-mas!


Helgmys

Härligt att bara vara hemma i min lägenhet och se film och tv-serier, läsa böcker, prata med kompisar online och skriva saker. Försöker göra det till en vana att skriva ned ett synopsis om jag får någon kortfilmsidé eller liknande, så ett sånt har jag skrivit idag. Känns bra att göra något produktivt. Skrev några scenbeskrivningar för långfilmsprojeketet igår - samtidigt som jag såg Love Actually som gick på tv - så de scenerna tänkte jag skriva mer utförliga i kväll. När jag hittar mitt skrivar-zen... eller vad man nu ska kalla det. Lite kaffe och glass och ett avsnitt Prison Break borde göra susen.

Love Actually var längre än jag mindes, men lika bra, och jag mer eller mindre missade sista timmen när jag blev internet-distraherad (jag skyller på tv-reklamen som fick mig att titta bort från tv:n). Så det blir nog ett inköp av den dvd:n snart. Inför julen kanske, passande när den utspelar sig i juletid. Såg att det finns en billig Hugh Grant-box med LA, About a Boy och Notting Hill, så det skulle inte förvåna mig om det blir mitt nästa inköp när det börjar klia i internetshopping-fingrarna. ;-)

Det påminner mig om att jag borde få några beställda paket nu till veckan. Två böcker i fantasyserier jag håller på att läsa, och två spanska filmer som anknyter till vad jag själv skriver om i mitt filmmanus. Och det är alltid trevligt att se vilka filmer som görs i andra europeiska länder.

I helgen är det Buffyträffar både i Göteborg och Malmö, en stor och en mindre med folk från olika internetforum. Jag hade verkligen velat åka på den i Göteborg, men avståndet blev avgörande. Har varken tid eller råd att flänga upp och ned genom landet. Men jag fick i alla fall ett långt telefonsamtal tidigare idag från gänget i Göteborg... de hade precis varit på en indisk restaurang och skulle tillbaka till den hyrda lokalen för att spela lite Singstar och Guitar Hero. *vill vara med* Nåja, det var trevligt att åtminstone höra några röster, även om de pratar så konstiga dialekter att man vill skicka talpedagoger söderut. *hihi*


Bra måndag

Den här dagen har börjat bra. Vi har självstudier idag, så 1) extra sovmorgon. ;-)

Har redan hunnit läsa och skriva lite, så nu ska jag äta något och sedan bege mig in till stan. Och med "något" så menar jag Cheerios med mjölk, kycklingsmörgås och vindruvor.

Bestämt cafémöte med Sofia, för att fika och skriva lite till. Det här känns som en produktiv dag! *tar i trä och säger smurf*

Edit: Men vart har all snö tagit vägen?! Den senaste veckan har jag rentav fått gå tillbaka till min höstjacka och tunnare kläder, så varmt har det varit. Mitten av november, hallå..? Hoppas pingvinerna har det kallare på Antarktis.

Polka-cheezecake

Har precis kommit hem från stan och är på härligt, glatt humör. Spontan-fika med Sofia, Diana, Ann, Marielle och Magnus på favoritcaféet är ett bra recept för att bli glad och inspirerad! Det är kul när man kan träffas och bara prata om allt och inget och hur det går med våra olika skrivprojekt. Plus, gott fika! Jag och Diana var väldigt nyttiga och åt polka-cheezecake och kaffe till lunch. ;-)

Så nu har jag nog med energi för att städa och diska... och sen ska jag sätta mig och skriva färdigt lite grejer att skicka iväg till min handledare. Har klottrat ned saker i mitt block idag. Dels saker vi pratade om när vi fikade, och dels saker jag tänkte på när jag skulle sova igår... sånt där är alltid svårt, idéer man får när man försöker sova och som man *inte* skriver ned. Men jag har blivit bättre och bättre på att faktiskt komma ihåg såna tankar. Så länge jag inte blandar ihop dem med mina drömmar så är allt lugnt... "smyger genom skogen för att undvika björnar" passar inte riktigt in i min story.

Nu försöker jag tänka utanför ramarna för att se på storyn från olika perspektiv. Det är lite som med den där polka-cheezecaken. Någon måste ju ha suttit och tänkt "cheezecake gott... polka gott..." och så har det blivit något alldeles eget som fungerar och är gott. Man tar in en ny smak/känsla i mixen och plötsligt fungerar något ännu bättre. Men det gäller att inte blanda i för mycket polka, bara en liten touch här och där.

Och ett PS till mitt förra inlägg: Sofia läser inte Smallville-fics. Hon ser (*host-host*) inte på Smallville. Hon vet inte ens (*host-host-host*) vad Smallville är. Det är sant.

There and back again

Nu är jag i Umeå igen, sen ett par dagar tillbaka. Det var mysigt att vara hemma i Bredåker och umgås med familj och släkt. Kusin Sofie och hennes sambo hälsade på och fikade en kväll. Och mitt på dagen i söndags var vi och hälsade på min morbror och kusiner, eftersom en av pojkarna fyllde sjutton, så då hann jag träffa både min mormor och morfar också. Just nu ser jag fram emot julafton, då större delen av släkten ska vara hemma hos oss. Jag har varit duktig och redan börjat köpa julklappar! Lillebror ska få en _ _ _ & _ _ _ _ _ _-_ _ _. Hehe. Klura på den du, Peppen.

Annat som hänt i veckan:
* Lunch förra torsdagen med mina föräldrar och syster på kinarestaurangen. (Ja, bestämd form... the one and only Kina.) *mums*

* Besök på stadsbiblioteket i Boden för att låna en hög med research-böcker för mitt långfilmsprojekt. Och syster Jenny, som är högstadielärare, hade ett par intressanta böcker i sin egen bokhylla.

* Hyrde ett par filmer också. Franska Les Choristes (sv. Gosskören) och svenska Sandor/Ida. Den franska var riktigt bra, rekommenderas! Den svenska... not so much. Jag har läst boken också och tyckte exakt likadant om den... vissa ljuspunkter, men kunde varit bättre. Har gjort en liten lista på diverse svenska ungdomsfilmer jag inte sett men ska ta tag i att se.

* Katten Lipton har börjat dra in levande näbbmöss genom kattluckan. Självklart passade han på när jag var ensam hemma en kväll... jag undrade vad det var han lekte med i vardagsrummet... gnnh. Jag fick lyfta den stackars musen i svansen för en djupdykning i snön.

* Åkt tåg tillbaka till Umeå. Vacker utsikt, som sagt... och gott kaffe, faktiskt. Läste några kapitel ur en bok, såg senaste avsnittet av Smallville (ett av de där bra som serien drar till med ibland så man fortsätter se...) och det gav mig nog med skrivinspiration för att jag skulle knappra ned ett par sidor text. Sofia har den senaste tiden fått in mig på att läsa en del fanfiction, som faktiskt varit hjälpsamt för den sorts idéskisser och spridda karaktärsscenarion jag håller på med nu. :-)

* Ooh, och så har jag fått ett paket på posten också. Jag har väntat hur länge som helst på att Pingvinresan ska släppas på originalspråk (franska), och nu har jag den äntligen i min ägo. Såg bakom-kulisserna-dokumentären igår och bestämde mig för att åka till Antarktis nån dag. *hihi*
Plus att jag hade beställt en cd-skiva, Fall Out Boy's From Under the Cork Tree - som var en stor del av tredje säsongen av One Tree Hill... ergo, Malin köper.

47841-54

Upp till vintern

Nu ska jag strax med tåget mot Boden. Ryggsäcken är fullpackad med varma kläder och snart åker också datorn ned i sin väska. Ska försöka skriva färdigt ett par karaktärsbeskrivningar under tågresan. Det är en rätt härlig miljö att skriva i - Norrskenan heter tåget och består av två nya vagnar. "Rymdraketen" brukar jag kalla den. Det bästa är att man har eluttag, plus att utsikten är fenomenal. Norrbotten är hur vackert som helst, speciellt nu när snön ligger gnistrande vit överallt.

Hade en superrolig kväll/natt igår. Jag, Sofia och Ann var hos Marielle och Magnus och åt pizza, mumsade chips och godis, och såg lite b-skräckisar och spelade lite Playstation Buzz. Tales from the Crypt, Return of the Living Dead, m.m. Många skratt åt alla zombies som vill ha "braains!". ;-) Och några skratt blev det över åt katten Naima, som tror att marsvinet Vincent är hennes bebis som hon ska värma och tvätta. *lol*