Disco-praktik!

Nu är klockan strax efter fyra på morgonen och jag har precis kommit hem. Jag och Sofia har som del av vår praktik varit med på en kortfilmsinspelning igår och idag. Filmen heter Våra discon och handlar om en flicka på mellanstadiet med en rullstolsbunden syster... och det är mycket disco! 90-tals-disco. ;-)

Vi har hjälpt till som extra inspelningsassistenter. Vilket igår innebar att diska, sopa golv och bära teknikprylar. Men den här kvällen/natten har varit hur rolig som helst! Vi har hjälpt scenografen att klä en del av ett bostadsområde (buskar, träd, gräs, brevlådor, lyktstolpar, cyklar, stuprännor, osv.) i discobelysning, lysande fjäderboor, lampslingor, osv. Sen var det bara att se till att det hela tiden fanns något ät- och drickbart tillgängligt för alla, annars kunde vi titta på inspelningen. Det absolut roligaste kom efter tolvslaget, då det började skymma litegrann och discot kunde börja! För att få till rätt stämning för de unga skådespelarna dansade större delen av teamet också, hihi... På gatan mitt i ett bostadsområde, klockan 12-03 på natten, med samma 90-talslåt på repeat och blinkande discolampor överallt! Och alla människor och ljus drog till sig tusentals myggor, så viftandet med armar var bra för att hålla några av dem borta också. :-)

Nu är jag trött i fötterna. Men roligt var det.. vilken upplevelse! Jag vill dansa disco varje kväll!!

I övrigt går vår praktik framför allt ut på manusutveckling utifrån både egna och vår praktikledares story-idéer. Hittills har vi träffat honom en gång i veckan i ca 4 veckor, och skrivit på flera saker till varje café-session. Nu har vi beslutat att inte ha möten så tätt inpå varandra - tiden går så fort och man behöver lite utrymme för att låta idéerna utvecklas i en lagom takt. Men det är verkligen kul, allting med den här praktiken! Det är en härlig känsla att känna sig så kreativ och produktiv och hela tiden få respons och kunna diskutera allting med de andra. Vi har varit en dag i Skellefteå också och sett hur Film i Västerbottens lokaler där ser ut (med egen studio och allt), plus att vi bl.a. fått se det våra praktikledare spelat in av en långfilm om en
svensk superhjälte (mycket lovande och underhållande film! Och hemsidan är förresten gjord av en av de Buffy-vänner söderifrån som jag firade nästan-Valborgs med - han gjorde praktik där hela våren!).

Okej. Sova nu. Trötta disco-fötter.

Kommentarer
Postat av: emily

gud vad kul ni verkar ha haft det :) och vilken upplevelse! :)

2006-06-20 @ 13:35:07
Postat av: Malin

Emily - Ja, man blev riktigt lockad att ordna en egen temafest utomhus någon gång med ljusslingor i alla möjliga färger och musik och dans, osv. :D

2006-06-20 @ 17:59:51
Postat av: Jenny

ÅÅÅÅÅh, vad ROLIGT du verkar ha det! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback