Där regnbågen slutar...

Har mest skrivit på mitt långfilmsmanus idag, men tagit några pauser. Bland annat för att kolla in hemsidan för filmen Pan's Labyrinth... Magnus tipsade om att manuset finns att ladda ned gratis där. Och det fanns det, både på engelska och originalspråket spanska! Har sparat på datorn så jag kan läsa nån dag.

Det påminde mig dessutom om att det finns några manusförfattare som brukar lägga ut manus på sina officiella hemsidor. Från Rob Thomas sida har jag idag hämtat hem manus för några av hans filmer och tv-serier. Bland annat "Original Pilot Script" och "project notes" för Veronica Mars. På varje sida för hans filmer/serier kan man hålla utkik efter en "downloads"-länk till höger... ibland måste man bläddra bland bilderna nedanför tills den eventuella länken dyker upp. ;-)

Rob Thomas har trevliga tips till nya skribenter också, till exempel: "Coffee. Coffee. Coffee." Så sant.

Ytterligare en sida med manus är den här, där man hittar olika versioner av Charlie Kaufmans manus (!). Being John Malkovich, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, m.fl. Rentav några icke-producerade tv-pilot-manus som Kaufman skrivit. Det är inte klokt vilka guldskatter man kan hitta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback